Peka kruha, kvasenice ter posteržnjače

Prisotni uporabniki so z veseljem, pod vodstvom prostovoljcev, pristopili h gnetenju, oblikovanju ter peki črnega kruha, kruha z ajdovo moko ter orehi in nazadnje kvasenice.

Vsak posameznik  je sam  zase v svoji skledi  oblikoval svoj »kruhek«  ter ga tudi zapekel v krušni peči. Peka kruha je bila za osebe z okvaro vida posebno doživetje, doživetje razvijanja čutil okusa, vonja , ročnih spretnosti .

Toplina in voljnost vzhajajočega  testa ter prihajajoča toplota iz krušne peči je odprla srca  enajstih članov in članic društva ter prostovoljcev, ki so se skozi zgodbe spominjali svojih mladih časov. Zadonela je nikoli izpeta pesem »Mi se imamo radi« ter prekmurska  »Nede mi več rasla travica zelena«.

V poznih popoldanskih urah smo se izredno pozitivno napolnjeni  zahvalili ga. Jožici Berden, predsednici Turistično kulturnega društva Babinci za vso skrb, trud, požrtvovalnost  ter pomoč pri asistiranju.  Ga. Jožici smo se  zahvalili  tudi za kosilo, ki ga nam je pripravila in donirala.  Hvala.

Zapisala Marjeta Grabar, tajnica MDSS MS