Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

Medobčinsko društvo splepih in slabovidnih Murska Sobota

Skupina za samopomoč Modri obeležila slovenski kulturni praznik

Skupina za samopomoč MODRI, ki deluje v okviru programov pri MDSS Murska Sobota je na svojem srečanju v mesecu februarju obeležila slovenski kulturni praznik.

Skupina se redno shaja enkrat mesečno v prostorih društva in je naše delovanje že znano tudi navzen. O naših aktivnosti poročamo tudi  v medije in tako seznanjamo širšo  javnost o tem, da si znamo sami zapolniti, polepšati in osmisliti vsakdanje življenje.

Teme naših srečanj so različne, glede na interes, želje in hotenja.

Februarsko srečanje smo tako tematsko namenili slovenskemu kulturnemu prazniku ,ki je v občini  vsako leto. Letošnje leto  pa smo si  naš praznik zamislili nekoliko drugače.  Vsak se je spominjal šolskih dni, ko smo še sami aktivno sodelovali pri proslavah, recitacijah in se pripravljali na ta slovesni dogodek. Vsi smo se strinjali, da je bil ta dan nekaj posebnega, vzvišenega. Ponosni smo bili, da smo lahko doprinesli svoj delež k obeleževanju praznika.

S spoštovanjem in ponosom smo recitirali prešernove pesmi, ki se jih še spominjamo in si priznali ,da  bi jih lahko kakšnikrat deklamirali tudi med letom.

Ob koncu smo skupaj zrecitirali Zdravljico.

Praznik slovenske kulture smo tako MODRI počastili na svoj način in bili smo zelo zadovoljni in izpolnjeni z navdihom tudi za naprej.

Zapisala vodja skupine MODRI

Marta Volmut