Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

Medobčinsko društvo splepih in slabovidnih Murska Sobota

Članica društva Silva Mlinarič prejela športno priznanje občine Beltinci za leto 2019

Športno rekreativna dejavnost je pomembna  aktivnost društvenega življenja že od obstoja društva leta 1948. Prav z uspehi športnikov je rasla prepoznavnost društva vse  od njene ustanovitve in tudi v današnjem času. Člani  društva  se  udeležujejo  v različnih panogah kot so: vrtno kegljanje ,stezno kegljanje, showdown – namizni  tenis za slepe in govoreči  pikado. Vse te panoge športa  so prilagojene slepim in slabovidnim osebam. Osebe z okvaro vida se udeležujejo  športnih dejavnosti s ciljem optimizacije razvoja  psihofizičnih sposobnosti, ohranitve in  izboljšanja zdravja, ter koristno izrabljanje prostega časa.

Med aktivnimi tekmovalci izstopa Silva Mlinarič iz Lipovec , ki je članica tega društva od leta 1988.

Silva je že več kot 25 let aktivna na področju športno rekreativne dejavnosti društva. Je odlična tekmovalka v panogi vrtnega kegljanja, namiznega tenisa ,steznega kegljanja in govorečega pikada.

Prav tako se udejstvuje  tudi v drugih športno rekreativnih dejavnostih društva. Je  predsednica komisije za šport, članica izvršnega odbora ,ter drugih komisij v društvu.

Vrhunec vseh dosežkov v letu 2019 je,  da je 14.9.2019 na Državnem prvenstvu Slovenije v vrtnem kegljanju  v svoji kategoriji B1,  kot posameznica in ekipno osvojila,   prvo mesto. Postala je  državna prvakinja in osvojila zlato medaljo.

Silva Mlinarič je tako prejemnica posebnega priznanja za izjemne dosežke na področju športno rekreativne  dejavnosti za slepe  in slabovidne osebe.

Slovesnosti na podelitvi priznanja v občini Beltinci smo se udeležil tudi člani društva.

Silvi Mlinarič iskreno čestitamo za vse njene  športne dosežke. Želimo ji vse najlepše in še veliko športnih uspehov tudi za prihodnje.

Marta Volmut