Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

Medobčinsko društvo splepih in slabovidnih Murska Sobota

Srečanje skupin za samopomoč na Ptuju

Člani skupine za samopomoč MODRI pri Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Murska Sobota na obisku na Ptuju

 

Prijatelji so kakor prazniki, vedno znova se jih razveselimo.

 

Člani skupine za samopomoč MODRI smo na povabilo sorodnega društva iz Ptuja obiskali naše prijatelje in sodelavce.

Naša srečanja potekajo zdaj že tradicionalno, saj se izmenjujemo v organizaciji srečanj. Tokrat smo torej MODRI obiskali MAVRICO, kakor se imenuje ptujska skupina za samopomoč. Veselo razpoloženi smo se na lep jesenski dan odpeljali novemu srečanju naproti.

Na sedežu društva slepih in slabovidnih Ptuj so nas pričakali naši prijatelji in pogovor je spontano stekel. Po pozdravnih nagovorih smo si izmenjali izkušnje pri delu obeh skupin za samopomoč, saj sta bili navzoči tudi ob vodji skupine. Člani obeh skupin so tako izvedeli veliko zanimivega o delu posamezne skupine, o vsebinah srečanj in načrtih.

Prav tako smo si začrtali nove smernice našega delovanja za naprej. Po uradnem delu smo si pod strokovnim vodstvom ogledali Park spominov na Ptuju, ki je na novo urejen in z novo vsebino. Izvedeli smo marsikaj zanimivega o našem najstarejšem mestu, na katerega so njegovi prebivalci ponosni. Med prijatelji čas hitro teče in tudi tokrat je bilo tako. Po skupni malici smo se poslovili, si zaželeli vse dobro in da bi se še ponovno srečali. Skupino za samopomoč MAVRICA smo prihodnje leto povabili v Mursko Soboto, kjer bomo prav tako pripravili koristen in prijeten program naših srečanj.

Tovrstna srečanja so med sorodnimi skupinami za samopomoč dobrodošla popestritev njihovega delovanja. Tudi na tak način se širijo obzorja naših članov in samopotrditev, da delamo dobro in v korist vsakega posameznika. Upamo in želimo si, da bomo s tovrstnimi dejavnostmi nadaljevali tudi v prihodnje.

 

 

                                                                                              Zapisala: Marta Volmut,

                                                                                     vodja skupine za samopomoč MODRI