Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

Medobčinsko društvo splepih in slabovidnih Murska Sobota

Ekipa članic vrtnega kegljanja prejemnica priznanja

Tudi letos sta Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju s Športno zvezo Murska Sobota, v dvorani Gledališča Park v Murski Soboti, podelila priznanja najboljšim športnicam in športnikom v letu 2018.

Med dobitniki priznanj  je tudi ekipa vrtnega kegljanja Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota  v sestavi: Silva Mlinarič B1, Marija Jurančič B2, Milica Pongračič B3 (invalidski šport).

Imenovane članice so športnice, ki na državnem nivoju v ciljni skupini oseb z okvaro vida več kot 20   let dosegajo izvrstne rezultate. Navajamo le nekaj zadnjih : 2016 – 1. mesto, 2017 – 1. mesto, 2018 – 3. mesto.

Njihov doprinos na področju športa ni samo odraz osvojenih številnih medalj in pokalov (imenovane nastopajo tudi v posamični konkurenci) temveč se kaže tudi v zadovoljevanju potreb po razvoju panoge vrtnega kegljanja in širjenju interesa za aktivnosti znotraj populacije slepih in slabovidnih oseb s ciljem optimalnega razvoja psihofizičnih sposobnosti, ohranjanja in izboljševanja zdravja in koristno izrabo prostega časa.

Zahvaljujemo se za njihovo aktivno vlogo in prispevek k razvoju invalidskega športa.