Delavnica "Pisani svet buč" je bila izvedena v sklopu programa usposabljanja slepih in slabovidnih oseb za gospodinjstvo. Pripravii smo jo z namenom pridobivanja novih veščin in spretnosti pri pripravi jedi iz buč. Ko smo orientacijsko osvojili novi prostor v kuhinji smo sledili koristnin nasvetom ing. Gordane Toth iz NIJZ Murska Sobota. Le ta je spregovorila o pomenu zelenjave v kuhinji.
Sledila je praktična delavnica ob strokovnem vodenju prof. Lilijane Fujs Kojek, kjer smo pripravili slastne jedi iz buč kot so namaz, bučna juha in polpeti. Z bučno rolado smo zdravemu zelenjavnemu obroku dodali piko na "i".
Iskreno se zahvaljujemo Turističnemu društvu Bakovci pod vodstvom Cvetke Vereš, saj so članice tega društva delo opravile prostovoljno.
S takšnimn načinom dela bomo nadaljevali tudi v prihodnje, saj so uporabniki s takšnim načinom pridobivanja novih izkušenj zelo zadovoljni.