Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

Medobčinsko društvo splepih in slabovidnih Murska Sobota

70 let delovanja MDSSMS - Skupaj zmoremo

 

Četrtek, 8. marec, je bil letos ob že desetletja uveljavljenem mednarodnem dnevu žena za člane Medobčinskega društva Murska Sobota ozaljšan s še kar dvojnim dodatni prazničnim pečatom.

Že zgodaj dopoldne smo se namreč v kavarni hotela Diana zbrali na rednem letnem zboru članov društva. Pregledali in ocenili smo delo lanskega leta ter sprejeli plan za letošnje, izmenjali mnenja in potrdili smernice za nadaljnje delovanje. Sledil je kratki premor za klepet ob kavici, soku in rogljičkih, nato pa smo se premaknili v hotelsko svečano okrašeno dvorano za posebne prireditve.

In tale, pod hitro kopnečo sneženo odejo sicer še vedno malce dremajoč, a zaradi toplih sončnih žarkov istočasno že kar prijeten spomladanski popoldan je bil za številne prisotne člane društva, za njihove spremljevalce in za množico vabljenih gostov izjemni praznik. Društvo je namreč s skrbno pripravljeno slavnostno akademijo obeleževalo 70 let njegovega uspešnega delovanja. Da društvo deluje izjemno dobro in da je s svojo specifično dejavnostjo vsekakor prepoznavno na območju celotnega Pomurja in tudi širše, potrjujejo številni na prireditvi prisotni gostje, med katerimi naj za lažjo predstavo posebej omenim le nekaj znanih imen: predsednik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije g. Matej Žnuderl s tajnico Azro Seražin, podžupan mestne občine Murska Sobota Boštjan Berlak, murskosoboški škof msgr. Peter Štumpf, častni škof evangeličanske cerkve g. Geza Erniša, nevropsihiater in ustanovni predsednik Lions kluba Murska Sobota dr. med. Jože Magdič. Z nami so bili in se z nami veselili vseh minulih dosežkov tudi predsedniki in drugi predstavniki sedmih medobčinskih društev slepih in slabovidnih Slovenije, pa predsednica Udruge slijepih Međimurske županije Čakovec ga. Marija Ciglar s spremljevalci, direktorji pomurskih centrov za socialno delo, predstavniki občin, lions klubov, policije, številnih invalidskih in humanitarnih društev Pomurja, varstveno delovnih centrov, pa še bi lahko naštevala.