Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

Medobčinsko društvo splepih in slabovidnih Murska Sobota

Srečanje skupin za samopomoč Modri in Mavrica

 

V nekoliko turobnem novembrskem dnevu, 16.11.2017,  smo se člani skupine za samopomoč MODRI, odpravili na obisk k sorodni skupini MAVRICA na Ptuj.

Naš obisk je bil na njihovo povabilo izveden v okviru naših vsakoletnih sedaj že tradicionalnih srečanj, ki so izmenjaje v Murski Soboti in na Ptuju.

Na pot smo se kljub turobnemu dnevu odpravili dobro razpoloženi in z veliko željo, da se ponovno snidemo sedaj že z našimi prijatelji in tudi sodelavci.

Z društvenim avtomobilom se nas je sedem MODRIH odpeljalo na Ptuj, kjer nas je na sedežu društva pričakala tajnica Brigita  Primožič in članice skupine MAVRICA.

 

V urah našega druženja na Ptuju smo se dotaknili marsikatere tematike, ki nas povezuje. Pogovarjali smo se o stvareh, ki se dotikajo našega vsakdana, dela v društvu, povezovanja in podobno.Ugotovili smo, da so naša srečanja v društvu pestra, da si zaupamo, in da radi preživimo čas namenjen našemu druženju skupaj.

Sicer pa: med prijatelji čas hitro teče in tudi mi smo naše druženje zaključili s sproščenim pogovorom in skupno malico.

Tudi slovo je bilo prisrčno in z obljubo, da se prihodnje leto spet srečamo v Murski Soboti.

Gotovo si bomo imeli povedati veliko novega in vsega kar smo čez leto doživeli.

 

Tovrstna srečanja sorodnih in prijateljskih skupin za samopomoč, ki delujejo v okviru Medobčinskih društev slepih in slabovidnih Slovenije so dobrodošla in velika popestritev članom, ki se tudi sicer radi udeležujejo srečanja skupin.

 

Zato upamo, da bomo naša koristna in prijateljska druženja napeljevali, kot je bilo zastavljeno na začetku, ko smo pri Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Murska Sobota s tem projektom povezovanja pričeli.

 

 

 

                                                                                                             Marta  Volmut

                                                                                                    vodja skupine MODRI