Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

Medobčinsko društvo splepih in slabovidnih Murska Sobota

Prvenstvo slepih in slabovidnih v vrtnem kegljanju za leto 2017

V soboto, 16.9.2017 je bilo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota izvajalec Prvenstva slepih in slabovidnih Slovenije v vrtnem kegljanju za leto 2017.

Prihod, prijava tekmovalcev z žrebom je potekala od 9.00 do 9.30 ure. Prisotne tekmovalce so nagovorili in pozdravili: Vojmir Prosen, predsednik MDSS Murska Sobota, Boštjan Berlak, podžupan Mestne občine Murska Sobota, Slavko Petek, direktor občinske uprave občine Beltinci. Pred začetkom samega tekmovanja, ob 9.30 uri,  je Silva Mlinarič, predsednica Komisije za športno rekreativno in šahovsko dejavnost našega društva prisotne seznanila s potekom tekmovanja.  Oba predstavnika obeh občin sta pred začetkom tekmovanja skupaj opravila prvi simbolni met krogle. 

 Za sodnika in zapisnikarja  je bil imenovani Franc Vaupotič. Pred tekmovanjem je bil imenovani tekmovalni odbor v sestavi: Renato Poš, Franci Pirc, Igor, Žagar, Marija Fras in Milica Pongračič.

 Tekmovanje je potekalo brez zapletov in je bilo zaključeno ob 15.00 uri. Po končanem tekmovanju je bila v Gostišču Vrtnica Lipovci razglasitev rezultatov, podelitev pokalov in medalj najboljšim ekipam in posameznikom. Prvo uvrščeni,  ženska ekipa našega društva   in moška ekipa iz Ptuja, sta prejeli prehodni pokal. Razglasitev in podelitev so opravili: Vojmir Prosen, Silva Mlinarič in Danilo Kreslin.

Člana našega društva sta med posamezniki osvojila 2. mesto Srečko Golob in 4. mesto Boštjan Gregorinčič.

 Vsi tekmovalci ter spremljevalci so v omenjenem gostinskem lokalu prejeli topli obrok.