Nov spisek pripomočkov ZIMI 2017

TP-0001

elektronska varuška

5 let

nad 80-odstotna okvara sluha po Fowlerju, izjava o predvidenem datumu rojstva njegovega otroka, ki jo vlagatelj  lahko  vloži  največ

30 dni pred predvidenim rojstvom oziroma 1 leto po rojstvu otroka

115,00 EUR

TP-0002

svetlobni hišni zvonec z alarmom

10 let

nad 80-odstotna okvara sluha po Fowlerju; hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50- odstotna izguba sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti

115,00 EUR

TP-0003

videofon

nad      95-odstotna        okvara sluha po Fowlerju

140,00 EUR

TP-0004

FM-sistem

6 let

nad 80-odstotna okvara sluha po Fowlerju, starost najmanj 15 let in pravica do uporabe slušnega aparata. Upravičenec lahko  na podlagi            izvedenskega mnenja dobi TP-0004 ali TP- 0005.

660,00 EUR

TP-0005

FM-sistem, prilagojen za osebe s polževim vsadkom

6 let

potrdilo o polževem vsadku, starost najmanj 15 let

1.350,00 EUR

TP-0006

indukcijska zanka za TV ali brezžična slušalka

10 let

nad 80-odstotna okvara sluha po Fowlerju in pravica do uporabe slušnega aparata ali potrdilo o polževem vsadku

150,00 EUR

TP-0007

zapestna ročna ura – vibracijska

nad 90-odstotna okvara sluha po Fowlerju, starost najmanj sedem let

90,00 EUR

TP-0008

telefonski aparat z ojačevalnikom

nad 80-odstotna okvara sluha po Fowlerju in pravica do uporabe slušnega aparata

70,00 EUR

TP-0009

svetlobni/zvočni indikator – budilka

10 let

nad 80-odstotna okvara sluha po Fowlerju; hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50- odstotna izguba sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnost; starost najmanj sedem let.

Upravičenec lahko izbira med TP-0009 ali TP-0010.

105,00 EUR

TP-0010

vibracijska ura budilka

10 let

Upravičenec lahko izbira med TP-0009 ali TP-0010.

50,00 EUR

TP-0011

baterije za polžev vsadek

1 leto

potrdilo o polževem vsadku

V primeru polževih vsadkov v obeh ušesih 900 EUR

TP-0012

govoreča zapestna ura z vibratorjem

10 let

hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50-odstotna izguba sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti

75,00 EUR

TP-0013

prenosna tipkovnica za gluhoslepe osebe

10 let

hkratna kombinirana izguba sluha in vida in najmanj 50- odstotna izguba sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti;                                 starost najmanj sedem let

120,00 EUR

TP-0014

magnetna tabla z izbočenimi črkami

60,00 EUR

TP-0015

govoreči kalkulator

10 let

4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti, učenec od desetega leta starosti oziroma status dijaka ali študenta

TP-0016

Govoreči indikator svetlobe in barv

5 let

3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti; hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50- odstotna izguba sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti;                                 starost najmanj sedem let

200,00 EUR

TP-0017

prenosna elektronska lupa

7 let

3. ali 4. kategorija slepote in slabovidnosti;              hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50- odstotna izguba sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti

TP-0019

ura za slepe osebe

10 let

4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti,                                 starost najmanj šest let

TP-0020

ura za slabovidne osebe

10 let

2. ali 3. kategorija slepote in slabovidnosti,                                 starost najmanj šest let

50,00 EUR

TP-0021

govoreči diktafon

150,00 EUR

TP-0022

govoreča osebna tehtnica

4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti

TP-0023

govoreča kuhinjska tehtnica

4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti

TP-0024

programski vmesnik za uporabo osebnega računalnika za slepe osebe

10 let

4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti;              hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50- odstotna izguba sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti; potrdilo o usposobljenosti za uporabo pripomočka (za slepe in slabovidne osebe potrdilo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije; za gluhoslepe osebe pa potrdilo Društva                           gluhoslepih Slovenije DLAN).

950,00 EUR

TP-0025

programski vmesnik za uporabo osebnega računalnika za slepe osebe

nadgradnja na 3 leta

osnovni program TP -0024

250,00 EUR

TP-0026

programski vmesnik za osebni računalnik za povečavo in branje

10 let

3. ali 4. kategorija slepote in slabovidnosti,              hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 80- odstotna izguba sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti; potrdilo o usposobljenosti za uporabo pripomočka (za slepe in slabovidne osebe potrdilo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije; za gluhoslepe osebe pa potrdilo Društva                           gluhoslepih Slovenije).

Upravičenec s 4. kategorijo slepote ali gluhoslepa oseba lahko izbere TP-0024 ali TP- 0026.

550,00 EUR

TP-0027

programski vmesnik za osebni računalnik za povečavo in branje

nadgradnja na 3 leta

osnovni program TP-0026

250,00 EUR

TP-0028

mobilni telefon

4 leta

nad 95-odstotna okvara sluha po Fowlerju; 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti;              hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50- odstotna izguba sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti,            starost najmanj sedem let; potrdilo o usposobljenosti za uporabo pripomočka (pri okvari sluha izkaznica o priznani pravici do uporabe slovenskega znakovnega jezika; za slepe in slabovidne osebe potrdilo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije; za gluhoslepe osebe pa potrdilo Društva                           gluhoslepih Slovenije).

TP-0029

tablični računalnik

4 leta

nad 95-odstotna okvara sluha po Fowlerju; 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti;              hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50- odstotna izguba sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti,            starost najmanj sedem let, potrdilo o usposobljenosti za uporabo pripomočka (pri okvari sluha izkaznica o priznani pravici do uporabe slovenskega znakovnega jezika; za slepe in slabovidne osebe potrdilo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije; za gluhoslepe osebe pa potrdilo Društva                           gluhoslepih Slovenije).

TP-0030

prenosni ali namizni računalnik

4 leta

nad 95-odstotna okvara sluha po Fowlerju; 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti;              hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50- odstotna izguba sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti;            starost najmanj sedem let, potrdilo o usposobljenosti za uporabo pripomočka (pri okvari sluha izkaznica o priznani pravici do uporabe slovenskega znakovnega jezika; za slepe in slabovidne osebe potrdilo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije; za gluhoslepe osebe pa potrdilo Društva                           gluhoslepih Slovenije).

TP-0031

Detektor dima za osebe z okvaro sluha

nad      80-odstotna        okvara sluha po Fowlerju

235 EUR