Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

Medobčinsko društvo splepih in slabovidnih Murska Sobota

Potepanje po Apaški dolini do Sv. Ane

Pot nas je vodila mimo Radencev, Gornje Radgone do našega prvega postanka v Apaški dolini. Prav prisrčno nas je sprejel župan občine Apače Franc Pižmoht. Ogledali smo si  evangeličansko cerkev, ki so jo ustanovili priseljenci iz Prekmurja. Več o zgodovini cerkve in priseljevanju Prekmurcev v Apaško dolino nam je orisala predstavnica evangeličanske skupnosti v Apačah Jana Kerčmar Džuban. Pot smo nadaljevali mimo mejnega prehoda Trate  na Sv. Ano v Slovenskih goricah. Občina Sv. Ana se razvija v pomembno turistično destinacijo na tem področju. Tukaj smo obiskali Hišo Kolarič, ki je že daleč znana po njihovem urejenem zeliščnem vrtu in ostalih dišavnicah.  Vsi člani družine spoštujejo naravo, živijo v sožitju z njo in  z veseljem pobirajo njene sadove in se trudijo za čisto okolje. Mi pa smo tamkaj doživeli eksplozijo vonjav različnih dišavnic.

Posebnost njihovega zeliščnega vrta je zemljanka, ki ji pravijo tudi čajnica. V čajnici zemljanki  smo spoznali izdelke iz naravnih zelišč,  jih poskusili in jih lahko tudi  kupili. Sprehodili smo se  po njihovem zeliščnem vrtu v družbi stoterih zdravilnih rastlin, opojnih vonjav mnogih dišavnic.

Po ogledu zeliščnega vrta in Sv. Ane, ki postaja nosilec turistične ponudbe v tem delu Slovenskih goric, smo se zapeljali  proti Športno rekreacijskemu centru Zg.  Konjišče. Ogledali smo si "očeta panonskih hrastov" , opravili piknik kosilo ter se zavrteli ob zvokih harmonike.