Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

Medobčinsko društvo splepih in slabovidnih Murska Sobota

8. Zahvalni dan slepih in slabovidnih

50 slepih in slabovidnih iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota skupaj s spremljevalci, prijatelji, dobrotniki je radostno pričakovalo dogodek v prekrasni baziliki na Brezju.

Prisotne iz vseh medobčinskih društev slepih in slabovidnih Slovenije so nagovorili predsednik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, Matej Žnuderl, predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj, Emil Muri in župan občine Kranj.

8. Zahvalno mašo je daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. Na orgle je igral Tone Potočnik, petje sta obogatila sopranistka Francka Šenk in basist France Tušek. Po blagoslovitvi psov vodnikov je sledilo družabno srečanje s pogostitvijo.

Hvaležni smo vsem, ki so  v soboto – 27.5.2017 organizirali in  omogočili udeležbo na 8. Zahvalnem dnevu na Brezju. Slepi in slabovidni smo lahko ponosni, da se znamo združiti v skupni in javni zahvali ljudem, ki nam osvetljujejo pot ne glede iz katerega dela Slovenije smo.

                                                                                                                

Za konec pa še misel: »Hvaležnost je vedno lepa, topla in iskrena ali pa je ni. Ko smo hvaležni presegamo sebe in slutimo sveto v drugih, v sebi in stvarstvu.  Kaj nas povezuje lepše kot hvaležnost?«