Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

Medobčinsko društvo splepih in slabovidnih Murska Sobota

Uspešno izvedena akcija z Lions klubom Murska Sobota

Z veseljem smo na sedežu društva sprejeli predstavnike Lions kluba Murska Sobota. Skupaj smo se odpravili v mesto, kjer smo s pomočjo simulacije, kot metode izkustvenega učenja za videče,  spoznavali gibalne in komunikacijske ovire  v okolju.

Pot smo pričeli na ulici Arhitekta Novaka 4, nadaljevali po poti mimo Policije Murska Sobota do prvega avtobusnega postajališča na Slovenski ulici. Odpeljali smo se do nakupovalnega centra BTC, tamkaj preizkusili vožnjo s tekočimi stopnicami. Ob vrnitvi smo se ustavili v centru mesta, kjer smo pregledali novo krožišče pri hotelu Zvezda, ki je opremljeno s talnim taktilnim sistemom.

S predstavnikom Policije Murska Sobota smo se počutili v prometu varne. 

Visoki jubilej Lions klubov - 100 let je priložnost za usposabljanje posameznikov, ki se želijo seznaniti z ovirami s katerimi živijo in delajo posamezniki z okvaro vida. Je pa tudi priložnost posameznikov za obvladovanje slepote in za samopomoč med slepimi in slabovidnimi osebami, ki dokazuje in izraža skupno moč in solidarnost med ljudmi, pa tudi smisel in uresničitev odgovornosti države za vse tiste njene državljanje, ki imajo drugačne posebne potrebe.

 

Hvala vsem, ki ste sodelovali v akciji. In hvala za donacijo Lions kluba Murska Sobota.