Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

Medobčinsko društvo splepih in slabovidnih Murska Sobota

Končana sezona steznega keglljanja 2016/2017

Med slepimi in slabovidnimi sta bila v Sloveniji že od nekdaj zelo razvita šport in rekreacija.

Šport je zelo pomemben dejavnik celostnega razvoja vsakega posameznika, tudi oseb z okvaro vida. Tako slepi in slabovidni pridobivajo sposobnost orientacije v prostoru in si ob siceršnjem ohranjanju zdravja povečujejo samozavest.

Športniki našega društva  aktivno sodelujejo v raznovrstnih športnih panogah in dosegajo odlične rezultate. Ena izmed teh panog je stezno kegljanje.

V Izoli je bilo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Koper  organizator 4. kroga steznega kegljanja. Skupaj je sodelovalo 10 tekmovalk in 27 tekmovalcev iz Medobčinskih društev Celje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica in Novo mesto. Zmagala je ekipa Kranj Sava s 32 točkami. Drugo mesto je pripadlo ekipi Ljubljana Zmaji s 28 točkami, tretje mesto pa prvi ekipi Murska Sobota s 27 točkami.

 

Po vseh odigranih turnirjih v Radencih, Mariboru, Ljubljani in Izoli pripada ekipi I  našega društva v sestavi: Silva Mlinarič B1, Anton Topolnik B2, Jelka Orban B3 odlično 3. mesto s skupaj podrtimi 7111 keglji.

 

Čestitke.