Radovedni in polni pričakovanja smo se odpravili na kuharsko delavnico Lili Šiftar, ki nas je sprejela odprtih rok in polna pozitivne energije ter spodbudnih besed. Pokazala nam je sestavine, ki jih uporablja v svoji kuhinji in tako smo lahko okusili kokosov, brezov in agavin sladkor. Predstavila nam je recepte, ki jih je pripravila za našo delavnico, mi pa smo se razdelili v manjše skupine, da je lahko vsak prispeval delček priprave v celotno izvedbo. Jaz, Blanka in Milojka smo pripravile in oblikovale kokosove kroglice, druga udeleženka je naribala jabolka, skuhali smo proseno kašo, Silvija pa je, ob pomoči kuharice Lili, pripravila odličen avokadov čokoladni mousse. Ob poskušanju pripravljenih sladic smo preizkušali svoje okušalne sposobnosti, starejši udeleženci so obujali spomine na otroštvo ter se na koncu, vsi skupaj, posladkali s kavo in kokosovimi kroglicami. Kuharska delavnica je bila odlična priložnost predstavitve in spoznavanja zdravih sestavin, zdravih sladic, predvsem pa možnost druženja, delitve izkušenj in iskanja novih idej.
Barbara Erjavec, prof. tiflopedagogike