Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

Medobčinsko društvo splepih in slabovidnih Murska Sobota

10. mednarodno srečanje v Čakovcu

Na podlagi podpisanega sporazuma, leta 2013,  med štirimi društvi slepih in slabovidnih  smo se predstavniki Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, Ptuj in Udruge slijepih Međimurja udeležili 10. mednarodnega srečanja v vrtnem kegljanju in govorečem pikadu  v Čakovcu. Organizator dogodka je bila Udruga slijepih iz Čakovca. Prisotno je bilo okrog 50 oseb z okvaro vida, spremljevalci in predsedniki posameznih društev.

Program se je pričel izvajati v prekrasni Štefanovi kleti v Gornji Dubravi. Po uvodnem pozdravu organizatorja in predsednikov prisotnih društev se je pričelo tekovanje v govorečem pikadu ( v prostorih Udruge slijepih Međimurja)  ter v vrtnem kegljanju v Gornji Dubravi.
Vsa društva so za aktivno vlogo prejala priznanja za sodelovanuje.

Priložnost je bila izkoriščena, da so se predsedniki posameznih društev, prvič je bila k sodelovanju povabljena Udruga sliepih iz Varaždina, sestali in dorekli osnovo za pripravo novega dogovora o sodelovanju za štiriletno obdobje.

 

Prijetno sončen dan, smo ob glasbi in plesu zaključili z izmenjavo informacij med seboj in se srečni in veseli vrnili domov.