Izvajanje posebnih socialnih programov in rezultati analize anketnih vprašalnih listov

ZADOVOLJNI SMO, KER ZMOREMO VEČ!

Pa začnimo s kroženjem ramenskega obroča gor, naprej, dol in nazaj, pa …,in nato v nasprotno smer……

To je le ena od številnih vaj s katerimi začnemo prebujati naše telo v celoti k boljšemu počutju in uravnovešenemu delovanju, še posebej pa gibalni sistem k večji učinkovitosti in zmanjšanju bolečin. Le tako smo lahko uspešnejši preko celotnega dne.

Tako pričnemo naš vsakdan na že tradicionalnih vsakoletnih aktivnih druženjih vseh prisotnih udeležencih z nazivom Gibanje je življenje!.

MDSS Murska Sobota, del svojih načrtovanih programov izvaja tudi izven domačega pomurskega prostora. Na željo naših članov se največkrat odpravimo za 3-4 dni v dom oddiha slepih in slabovidnih v Izoli. Tu ima dom prilagojeno lastno plažo, še toplejše pozno spomladansko morje. Raznolika in invalidom prilagojena okolica in vsem prijazna Izola omogočajo najboljše možnosti za varno in kvalitetno izvedbo naših vsebin. V teh dneh se vsi seznanimo s kakšno novostjo, obnovimo, ponovimo in na ta način spet prikličemo v spomin že nam znano iz preteklih let, saj se v teh starejših letih hitro kaj pozabi. Vse skupaj nas zelo veseli, da se naših srečanj udeležuje vedno več naših mladih članov, ki zelo popestrijo naša druženja in nas naučijo marsikaj koristnega . Predvsem bi omenil tu spoznavanje nove tehnologije, ki prihaja in s tem omogoča tudi lažje življenje in boljše medsebojno komuniciranje/tablice, računalniki, telefoni.

Želel bi poudariti, da se naših razgibalnih vaj ob morju, ki smo jih poimenovali »Pozdrav morju in soncu« udeležijo vsi prisotni, kar velja tudi za ostale programe, ki jih izvajamo v našemu domu ali pa v prekrasni okolici ob morju. Pa tudi v mestu. Našo aktivnost opazijo tudi ostali mimoidoči, ki nas z zanimanjem opazujejo. Pomembno je, da je mesto Izola sprejela osebe s posebnimi potrebami.

Zadovoljstvo o vsebini in izvedbi programov izražamo vsi prisotni tudi v anketi, ki jo izvedemo na koncu našega druženja. Želja vseh nas je tudi v sledečem letu, da pripravimo koristno kvalitetno in aktivno druženje naših članov in ostalih prisotnih, ki so vključeni v naše programe.

Potrudili se bomo, da bomo s pomočjo najkvalitetnejših strokovnih sodelavcev in seveda vas, dragi člani, uresničili vaše potrebe, želje in pričakovanja.

S spoštovanjem,

Vojmir Prosen,